Monday, June 8, 2009

tentang bulan


bulan purnama.. bulan penuh malam tadi..
bagai pungguk rindukan bulan.. mana orang dulu tau burung pungguk tu rindukan bulan. burung tu ade bagitau ke? oppsss..sori tok nenek..
ni bukan citer pasal burung lagi atau pun pasal rindu tapi....
pasal x lama lagi umat islam akan bertemu semula ngan bulan ramadhan... mungkin pada 22 ogos nanti.. raya 20 september.. puasa 29 hari.. ramadhan akan kembali.......

13 comments:

  1. cepatnya masa berlalu..baru je rasa posa dan raya hari tu huhu

    ReplyDelete
  2. aduis.... cepatnya...dah nak ramadhan semula!

    ReplyDelete
  3. oh ye..dah dekat nak puasa..seronoknya...Semalam baru dok plan nak buat baju raya..hehehe

    ReplyDelete
  4. puasa yg lepas punya dah ganti balik ke blum... heheheh...

    tapi bulan malam ni memang cantik betul... terang gemilang... Subhanallah....

    ReplyDelete
  5. Nampaknya saya kena puasa dan raya kat sini lagilah..hurrmm..

    ReplyDelete
  6. Oh ya.... sekarang ni bulan terang... cantik betul.

    ReplyDelete
  7. cepat jer msa berlalu kan.. nak masuk ramadhan pulak dah...

    ReplyDelete
  8. kat 'down-under' dah winter..idak ler sronok pun, sejuk sgt..tapi posa nanti jam 5 ptg dah buka/maghrib, siang pendek!hee..

    ReplyDelete
  9. oh bulan mana bintang.....

    moh kita ganti posa, posa sunat x kira di bhgn mana bumi Allah kita berada... yg siangnya pendek, beruntunglah... beruntung ke?? moga kita sempat dipertemukan dengan ramadhan ini...

    tringat lagu syahdu man bai...

    ReplyDelete
  10. dah besar ni rasa cepat je masa berjalan. rasa baru je raya hari tu, ni nak kena raya lagi.

    dulu time kecik2 duk tunggu raya, le baju n kasut baru.

    ReplyDelete
  11. 'nak "kena" raya lagi'...hehehe. macam x suka jer...kena bagi duit raya sebab dah keje kut...kene buat kuih sendiri..

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin