Wednesday, July 8, 2009

DaH bERmuLa


ni minggu pertama semester 1 sidang 2009/2010...
patutnya isnin lepas dah mula lecture.... memang dah mula pun tapi lecturer buat awal, time tutorial.. ade communication breakdown.. kawan pooling kata kengkawan dia gtau lecture cancel... kami pon x g.... kawan saya yg fulltime kat campus pulak kata ada.... saya cal lecturer direct, tapi dia x jawab.... saya x pi, maleh amik risiko pi jauh2, tapi x de klas.... tau-tau ade le pulak... ruginya rasa miss lecture pertama!!
ari ni mulalah perjalanan saya ke kampus... routine ulang alik dah bermula. sedih rasanya kene tinggalkan hakim selepas 2 bulan lebih bekepit ngan anak-anak... dia pulak macam tau jer mak dia nak p lecture, tinggalkan dia semalam dua... sedih-sedih...
bawak kete ari ni agak laju kot sebab sampai dalam sejam lebih sket.... jalan pun clear, cuma ade 2 3 tempat laluan dua hala.. repair highway...biasa la tu.. kol 5 g school, jumpe minah2 arab... x de klas petang tapi ade at 8 pm mlm ni.... ok le tu.... ni yg berperap kat bilik nih.... klas esok lak buat 5-7... so boleh le balik umah malam esok gak.... rindu kat anak2....

16 comments:

  1. baru lepas denggi,
    CM boleh bayangkan letinya perjalanan dan sibuknya mengejar masa...
    semoga lebih tabah!

    ReplyDelete
  2. slm perjuangan di medan ilmu kak azma...

    xpe,insya Allah berkat kesabaran akak, nanti bila dah habis akaklah org yg paling bahagia. :)

    ReplyDelete
  3. tima kasih CM! risau juga dok campur ramai students oversea ni.... lagi banyak travel, lagi mudah terdedah pada risiko selsema tu...

    afzan,
    tq. sesama kita berjuang di bidang masing-masing. tak sabar nak tunggu selesai semua ni... ntah cabaran ape pulak yang akan datang...

    ReplyDelete
  4. salam dari toknabe...

    menuntut ilmu memang tak pernah nak habis, cuma antara hendak dgn tak hendak je. Kepenatan berulang alik memang agak terasa kalau dok jauh, saya pernah berulang alik 160km seminggu sekali antara melaka dgn kluang.Tapi seronok bila balik nengok keluarga....

    Semoga dalam lindungan Allah sentiasa.

    ReplyDelete
  5. tima kasih tok. saya ni sehala dalam 123km. 2x seminggu.. bukan saja letih, poket pun terasa... klu x de sponsor, x sanggup saya belajar ni...

    ReplyDelete
  6. kak maa slamat blaja semula...
    kak maa cuti ilya tak sempat pon nk jengok kat umah..bz bz skula...

    ReplyDelete
  7. hmmm, bagus kakak ni... semangat tu mesti mau kuat. cari ilmu tak kira usia.

    saya dulu bila org tanya tak nak sambung belajar ke, saya jawab nak bagi peluang kat adik-adik biar diorg semua lepas - kot2 saya bolehlah bantu mana2 yag patut... kononyalah.

    tapi bila adik2 dah lepas semua... rupanya alasan tak mahu sambung belajar - MALASSSS... heheh. semangat dah tak de...

    ReplyDelete
  8. Selamat Belajar Smula ...
    Sabar jer lah , tak lama tu ...
    dulu saya dah menempuh saat tu , every week saya berulang alik dari KL ke Kuantan . Mmg lah letih , tapi hati gembira bila dapat peluk anak2 .

    ReplyDelete
  9. salam kak...selamat belajar. ween skang da wibdu mau belajar balik pulok. huhuhu

    ReplyDelete
  10. kuina,
    thanks.. doakan ya.

    ilya,
    tu la.... asyik hi hi bye bye jer... intai pon antara nampak... dah besar n kuit miut anak dara tu... ade satu petang tu, sempat sembang ngan anati... sebut pasal ilya..

    chime,
    pi carik balik semangat tu... moh sambung belajo..

    ase1,
    mmg sangat menggembirakan dapat peluk cium anak lepaskan rindu....

    ReplyDelete
  11. ween,
    klu dah masuk kampus, jumpa ngan tok tok n nenek nenek yg rajin study, lagi semangat kita nak belajar... mereka yg dah warga emas pun stil minat belajar, why not us?? jom belajar!

    ReplyDelete
  12. betul tu..
    tabik hormat laa warga2 emas yg smbg blaja nih..
    ada waktu lec psyco ri2..
    kbtulan kena dftr tutor..
    ada sorg mcik ni (pgkt nenek kot), tenggelam ngan kitaorg seramai 700 org yg berebut2 pilih time tut0r yg dikehendaki..huhu
    surut ckit,bru nmpk mcik tu plahan2 nek ke atas tulis nama..

    ReplyDelete
  13. kesian kat nenek tu... bila dah 'berebut' tu, warga emas pon dah x nampak.... amik minor ape ngan paper psyco tu?

    ReplyDelete
  14. i2 laa..nk tolong but tenggelam terus nenek tu dlm ramai..isk2..

    setakat ni baru amek psikologi sosial..
    sem ni nk blja asas2 psikologi..
    sepatutnya amek asas psiko dulu, tp ms 1st year,paper asas psiko xditawarkan..

    ReplyDelete
  15. ooo.. sekarang ade minor psycology ek? seronok study psiko ni...

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin