Wednesday, July 29, 2009

persediaan


sebelum meninggalkan anak-anak untuk jadi student bujang kat penang, kene la memenuhkan peti sejuk dulu... shopping ikan sayur kat pasar sebab semalam x ke pasar malam kat talang.. ikut dan jer... ade masa g tesco, atau jusco, atau pasar ahad ke... pasar malam isnin kat taman ni x nampak batang idung sebab ade lecture isnin. pasar malam rabu kat rpa pon x leh g sebab sat lagi nak ke penang dah. ari kamis ade pasar malam kat pdg rengas tp jarang g. agak jauh kecuali dah sesak sangat. ptg jumaat ada pasar ptg dekat ngan pasar besar. sabtu ade pasar pagi kat lembah. ahad ade pasar minggu kat lembah gak. yang pasti, pasar basah hari2 ada..

ni antara faktor sayang kuale ni... 'hamba dok kat bandar diraje ni dah bebelas taOn, dah kenal selok belok hidup di kuale...' nak beli ikan sayor senang, nak bersiar2 mudah, nak makan kat luar banyak tptnya, nak saje perabih duit tido kat hotel pun, ade bbrp hotel, resort, homestay sekitar sini... nak anto anak mengaji ada pilihan, tuisyen anak dekat ada, jauh sket ade, nak anto seni pertahan diri, kelas lukis, muzik n ape lagi??? pendek kata keperluan dpt dipenuhi...

tapi klu nak anto ke kumon ke, nursery yg ade memacam belajo termasuk swimming ke.. maap ler.. lum ade lagi.. klu nak makan kat pizza hut atau McD, kene ke ipoh atau ke tepen... kuale lum ade...
saje promote kuale lak.... teman sayang kuale nih.... mase kekecik, x penah mai kuale... berangan nak g nengok bandar di raja.... mane le tau nak berumahtangga kat sini..... weekend di sini agak sibuk kat pekan sebab org luar ramai dtg shopping... ade sakan, kedai lim, wah seah n kedai carpet yg bersaing menurunkan harga... kuma sini x heran dah... xkan le nak beli toto (bukan no. ekor tu!!) sampai penuh umah...
hehehe...lari tajuk. ni nak siap-siap utk menukar profesion jadi student bujang semula..ke penang. kat kuale ni suri rumah beranak 5... hehehe...

10 comments:

  1. Wah! Siap promosi Kedai Kain Sakan lagi! Betul-betul, KK semua ada!

    ReplyDelete
  2. Nak berjaya dan lebih ke depan... kena berkorban dan bersusah sikit. :D

    ReplyDelete
  3. anak akak meh cni sy jage..
    sy pon tgh bowink nie..
    almklum la U sy tutup..

    waaa bowinkk!!! =P

    ReplyDelete
  4. buk syafa,
    saya yang jaga....kata bik kak.

    cc,
    thanks...cc pon slamat study

    pei pan..
    tu lumrah kk tiap hujung minggu. sakan kene bg komisyen ni...

    tok,
    tu adat mahasitua belajar...

    criestz,
    depa soh cuti....cuti la..

    afzan,
    malu la akak! (merah muka...)

    ReplyDelete
  5. kak maa pas bace entry akak semalam..harini ilya g pasa malam kat pdg rengas tuh.ala kecik je..rase tak puas menjamu mata..tp naseb bek dapaat li kebab pita yang best..jadi tetap hepi..ni 1st time g after membace blog akak..heheheh

    ReplyDelete
  6. ayu,
    thanks...

    ilya,
    hehehe...kak leh keje part time kat tourism mesia x?? tlg promote bandar diraja ni...siap ngan lokasi pasar malamnya..tu x masuk dlm pamplet tourism... g pdg rengas tu, klu sesak okla. lepas gak utk makan-makan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin