Saturday, July 11, 2009

layan blog..


dua tiga hari ni saje x wat n3 baru... g jelajah blog rakan-rakan... isu banyak tentang ppsmi, mj, agak baru, natrah.... dan juga n3-n3 lain rakan2. peringatan dan perkongsian ilmu dari teman2, juga berkongsi shot2 gambar menarik di sana sini...


penat rasanya bincang ttg ppsmi... tapi hati masih nak membaca, nak tahu reaksi pelbagai pihak, pandangan teman2... pelbagai reaksi...


bila dah penat otak baca ttg ppsmi, layan gambar2 menarik lak...atau g blog yg menghiburkan... ngan resepi2 n ntah memacam lagi...


sebenonya hati dah mula risau dan bimbang, dah masuk 2 kelas (yg telepas tu apakan daya).... assignment dan presentation dah masuk planner... aduhai.. rata-rata ade at least 2 esei panjang, kritikal jurnal secara ilmiah... ade juga kene wat seminar.. 'from u for u organise by u'..adeii... siap kene wat committee utk organize seminar kat hotel... belanja pon duit student sendiri... mungkin school leh sponsor sket...


adeii... nak gerakkan balik otak ni utk bekerja cara ilmiah... lama beno cuti ari tu... yg pasti, ramai coursemate menegur, dah makin berisi.... mana x nye, makan tido dua bulan lebih... kaki pon jadi cramp sebab saja g lecture jalan kaki, tinggalkan kete, konon nak bakar lemak yg banyak terhimpun ni... actually bukan cramp, tapi sengal le otot tetiba je kene keje berat jalan jauh bawa badan yang dah berat nih...


apepun, belajar tetap belajar.. tu pon dah cukup beruntung x payah fikir pasal sekolah... moga saya dpt study lebih baik sem ni dan dapat cover balik pointer yg terjatuh sket sem lepas... ingatan pada arwah ayah tetap segar terutama bila drive sensorang mengharungi highway yg jauh tu... rindu ayah!!!


anak2 pon dah tau mak depa dah mula g 'penin' (kak de sebut penang tu penin...) . hakim pon macam faham je bila maknye nak tinggalkan dia utk ke kuliah..

8 comments:

  1. Selamat meneruskan perjuangan dan selamat memerah otak..hehehe

    ReplyDelete
  2. Saya pun cakap tentang PPSMI ... Ohhh, PPSMI ...

    ReplyDelete
  3. tq kak tirana...

    dah g baca pun kt blog rasanya...ppsmi...

    ReplyDelete
  4. muslim r powerless than jews coz lack of education..
    so come on get a strength n push urself to stdy hard..
    i pray t oALLAH may us get de strength yah..
    tke cre =)

    ReplyDelete
  5. lama tak menjenguk...selamat berkuliah ckg!

    ReplyDelete
  6. Teruskan menulis ya.

    Saya semenjak dua menjak di jadi kehilangan rentak menulis.. tepu idea. Mungkin kak ada cadangan tajuk boleh bagi ya? :)

    ReplyDelete
  7. tq pei pan... sama-sama kita berkuliah.. teruskan kritikan ilmiah tu....

    farid hilang rentak? buat jer rentak tanta... versi arab... idea tepu tu kira okla.... cairkan pada yang lain...

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin