Monday, July 27, 2009

tidur yang lena




sejak dah pandai 'menerap', berguling ngan gear gostan/ke depan, tido hakim mesti dikubukan... zaman abang kakaknya dulu, time cam ni kene la kami letak tilam atas lantai. klu begolek pun, x le jatuh tinggi beno. tapi time hakim ni, pakai dipan, so agak x sesuai nak turunkan tilam.. dah 3 kali hakim jatuh katil time nak buatkan susu dia.. mujur la x ape-ape..isau gak. walaupun dikubukan dia, tapi tenaganya kuat..abis bantal2 digoleknya.

la ni, dah sebok ngan keje study, nak tinggalkan dia tido sendirian pun isau gak.. maka kubu dikuatkan ngan tambahan bantal peluk n lapisan bantal2.. hehe.. tengokla sendiri betapa lenanya dia tido. satu lagi, sebabkan nak nampak clear apa jd dalam kelambu, kene la biar lampu bilik dipasang... slalunya tutup lampu.. tapi kene wat adjustment sket.. 'gelapkan' sket area dia tido tu... leh nampak bayang kat dia. saya letak kain + plastik itam kat atas kelambu... abis jd query abang kakak dia... 'nape mak wat cam tu???' hehehe...jawapan x diberi dgn mudah... bg balik depa soalan.... 'cuba pikir dulu kenapa...' saja nak bagi otak depa bepikir... alhamdulillah, depa dapat teka ....'lampu'/'nak bagi gelap'... cuma ngan yg kecik, lum dikaitkan ngan konsep cahaya bergerak lurus, terhalang oleh objek legap... nanti la bagitau kemudian... tido dulu.. mak bnyk keje

8 comments:

  1. haha..sian kak sibuk..takpew kak,ada anak-anak yg comel dan sedang membesar..

    ReplyDelete
  2. iqbal,
    bonda depa sibuk study sampai kene stay kt campus... rindu kat anak-anak bila dok kat sana..

    syafa,
    nak tlg jagakan?? hehehe.. nanti leh jangkit dpt bby...

    ReplyDelete
  3. tido mkn tido mkn tido mkn..
    wah xaci !!!

    nk jgk =P

    ReplyDelete
  4. Time anak kecik2...semuanya pesen tido celah ketiak. Time jaga pun dia bukak store susu sendiri....tak penah bangun bancuh susu..hihi.So, x penah jatuh katil....mendakap badan ibu sepanjang malam.

    Ingat keciknya fahem....kakak2nya selalu usik....bau kepala adik sama macam bau ketiak ibu...haha. Tu yang buat dia lena tuh....

    ReplyDelete
  5. criestz,
    nak mkn tido je?? hehehe....dah terlambat dah... kene g dreamland ngan alice..

    asyiq,
    tu yang mahalnya haruman kepala fahem. takyah guna syampoo...
    hajat hati mmg le nak bg bekalan sampai 2 tahun, tp dah kene tinggal slalu, stok abis..

    ReplyDelete
  6. Kena buat pagar kukuh ni...kalau tak jatuh je nanti. Kesian.....

    ReplyDelete
  7. tok,
    ade babycot berpagar, tapi x mau nye dia.. nak dok kat mak gak. camana nak buat?? time nak solat subuh, kene soh abg sulung tlg jaga sat.

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin